网站地图关于我们

pk10机器人查看相册 View Gallery
填充式建筑,优化城市角落第1张图片

填充式城市公寓
Urban Infill Lofts / CHYBIK + KRISTOF

由专筑网王沛儒,小R编译

来自建筑事务所的描述。这座五层的建筑里有14个可以看到城市全景的现代化阁楼住宅和商业空间。建筑师的设计方案最大限度地发挥了有限区域的无限潜力,通过不规则的多边形平面和几何造型楼梯强调了场地的特征。建筑的外部灯光装置由艺术家Petr Dub负责设计。项目地点靠近市中心,这座建筑将成为居民在城市生活中的好去处,同时也成为该地区的地标。

Text description provided by the architects. The five-story building comprises of 14 modern residential lofts and commercial spaces, offering panoramic views of the city. The architect’s urban design maximized the potential of the limited area, amplifying the plot through an irregular polygon floorplan and a geometric sculptural staircase. A commissioned site-specific light installation by artist Petr Dub adorns the building’s exterior. With its location near the center, the building will provide benefits of urban living to its inhabitants, becoming a landmark of the area.

填充式建筑,优化城市角落第2张图片

项目由CHYBIK + KRISTOF事务所设计,位于一个旧工业区,目前正在进行大规模改造。这也是城市中心东南侧的第一个实质性项目,建筑师鼓励在现有区域进行进一步的城市发展,强调“在复杂的城市结构中,让填充式建筑成为可持续城市发展的实用解决方案。现有的潜力地块和基础设施都需要重新规划和设计”。

The Urban Infill Lofts are located in a former industrial district, which is currently undergoing a large transformation. As CHYBIK + KRISTOF’s design is the first substantial project southeast of the city center, the architects encourage further urban development in the existing area, emphasizing, “In a complex urban structure, infills are a pragmatic solution for sustainable urban change. Promising existing plots and infrastructures need to be revisited and redesigned.”

填充式建筑,优化城市角落第3张图片

顶楼的霓虹灯装置模仿了建筑的垂直形体。艺术家Petr Dub的装置作品《暴风雨中的骑士(The Riders on The Storm)》模仿了一根避雷针,灵感来自于《门(Doors)》这首歌,设计参考了“我们出生的房子”,强调人们与家庭的密切关系。

The neon light installation crowning the top floor mimics the verticality of the building’s physique. “The Riders on the Storm,” an installation by Petr Dub imitates a lightning rod, inspired by the Doors song. The design references “the house we were born in,”emphasizing the close relationship people have with their homes.

填充式建筑,优化城市角落第4张图片

CHYBIK + KRISTOF事务所的设计有着双重意义,设计方案受该地区历史的影响,同时利用现代设计元素。建筑的主要特点是大窗户和独立的私人阳台,暗示着建筑的工业场地特征。在历史上,街角的建筑物位于主要交汇点,在城市中成为视觉焦点,它们通过垂直装饰元素来限定,同时也表示了它们的重要性。

CHYBIK + KRISTOF’s design is twofold; influenced by the historical aspects of the area while simultaneously utilizing modern design elements. The dominant feature of the building are the large windows, a nod to the industrial heritage of the building, accompanied by private terraces. Historically, corner buildings are at the intersection of a main meeting point, and act as visual urban anchors in navigating the city - they are defined by their verticality and the decorative elements that mark their importance.

填充式建筑,优化城市角落第5张图片

填充式建筑,优化城市角落第6张图片

建筑坐落在废弃的场地上,是两座建筑的交汇点。建筑的核心部分是一座雕塑楼梯,它连接底层的租户空间。建筑师在269平方米的有限空间里设计了一座总面积有1200平方米的五层建筑。公寓一、二层设有8套标准的一居室公寓和工作室,三、四层设有6套一居室至三居室公寓,面积为41 - 91平方米不等。

The lofts stand on an unused site, intersecting two buildings. At the heart of the building is a sculptural staircase, connecting the ground floor tenant space. On a limited area of 269 m2, the architects have built a five-story building with a total floor area of 1200 m2,. The lofts offer 8 standard 1-bedroom flats and ateliers on the 1st and 2nd floors and 6 lofts of 1-bedroom to 3-bedroom layouts on the 3rd and 4th floors, with areas ranging from 41 to 91 m2.

填充式建筑,优化城市角落第7张图片

建筑立面由钢筋混凝土面板、灰木和光滑白色墙壁组合而成。这种具有设计感的居住空间相对经济一些。“社会化的整合策略影响了建筑的室内设计。通过使用经济的材料,更多的居民能够居住到这样的空间之中。”Ondřej Chybik解释道。

The building was constructed with a cohesive selection of materials, creating a fluid palette of reinforced concrete, ash wood, and sleek white walls. The design conscious lofts are affordable and available to a broader demographic. “The socially integrated strategy informed the interior design of the building. Through using more affordable materials, we were able to open the so open the spacious lofts to a diverse spectrum of inhabitants.” Ondřej Chybík explains.

填充式建筑,优化城市角落第8张图片

填充式建筑,优化城市角落第9张图片

填充式建筑,优化城市角落第10张图片

填充式建筑,优化城市角落第11张图片

填充式建筑,优化城市角落第12张图片

填充式建筑,优化城市角落第13张图片

填充式建筑,优化城市角落第14张图片

填充式建筑,优化城市角落第15张图片

填充式建筑,优化城市角落第16张图片

填充式建筑,优化城市角落第17张图片

填充式建筑,优化城市角落第18张图片

建筑设计:CHYBIK + KRISTOF
项目位置:捷克,布尔诺
项目类型:市场
项目面积:1200平方米
项目年份:2019年
照片拍摄:Alexandra Timpau

Architects: CHYBIK + KRISTOF
Location: Brno, Czech Republic
Category: Market
Area: 1200.0 m2
Project Year: 2019
Photographs: Alexandra Timpau

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@jxcdgj.com         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:jxcdgj.com

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10641 articles)


商业建筑 (484 articles)


市场 (18 articles)


阁楼 (129 articles)


公寓 (645 articles)


捷克 (38 articles)


布尔诺 (4 articles)


Chybik + Kristof (3 articles)


混凝土 (2500 articles)


木材 (2689 articles)



北京赛车pk10计划 北京赛车 北京赛车 微彩彩票投注计划官网 天音彩票开奖 北京赛车pk10开奖 微信pk10算账机器人 北京赛车 快三开群机器人 北京赛车pk10计划