网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
用现在定义过去,保存时间留下的质感第1张图片

西班牙Rocafull 住宅
Rocafull House / Paco Oria Estudio

由专筑网王沛儒,小R编译

来自建筑事务所的描述。该项目位于分隔墙体之间,老建筑已经有100年历史。

建筑位于西班牙巴伦西亚的Cabanyal社区附近。这里有一个古老的渔区,从海岸线向内陆延伸,呈网格状。项目地块是按顺序排列的最小单元,场地为矩形,又窄又深。房子紧靠着街道,屋后留有露台。

Text description provided by the architects. It is about reviving a 100 years old house between party walls in a state of abandonment.
It is located in the Cabanyal neighborhood of Valencia. An old fisherman's quarter that expands inland from the coastline with a grid pattern. Our plot is the minimum unit in that order: rectangular, narrow and deep. And the house sticks to the street, leaving a patio at the back.

用现在定义过去,保存时间留下的质感第2张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第3张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第4张图片

这房子很特别。它保留了坚实的砖墙和木梁。所以建筑师看到了它的价值,精湛的手工制作工艺和质量上乘的传统材料。

建筑师需要加固建筑围护结构、水平结构和梁面,需要进行剥开外层、拆除和加固部分构件等工作,因此,整个空间基本被掏空,变成了一个内部开放的骨架。

The house is unique. It retains its solid brick walls and its wooden beams. So we saw its value: a handmade execution and the quality of well-selected and manufactured materials Tradition.
The main action is to strengthen the building envelope, the horizontal structure and the decks. Undress, dismantle and reinforce are basics. So the continent is emptied and reduced to a skeleton with an open interior.

用现在定义过去,保存时间留下的质感第5张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第6张图片

这座房子是给一对有双胞胎的年轻夫妇住的。他们就住在这个社区里,所以他们知道建筑的内部必须得到维护。建筑师还需要解决湿度问题,促进交叉通风。因此建筑师需要引入冬天的阳光,同时阻隔夏天的高温。

因此,项目的重点就放在地面层,构成流动的开放空间,而一层则满足使用者的各项需求。

The house is for a young couple with twins. They are already living in this quarter, so they know that intrinsic aspects of the building that must be maintained. They know we need to solve the humidity issues and to promote cross ventilation. That we need the winter sun and that we will hide from the summer sun.
So, the project focuses on giving a fluid open space on the ground floor, while packing it on the first floor to include the entire requested program.

用现在定义过去,保存时间留下的质感第7张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第8张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第9张图片

在地面层,建筑师试图连接两个相对的立面,从街道到后院,就好像压缩整个场地,楼梯安置在旁边。因此,一个单一的开放空间通过两个外部空间被构建起来,生成了一个从入口到后院的逻辑视觉路径。

On ground floor we try to connect two opposite facades, from the street to the backyard, compressing its entire program aside, next to the stairs. Thus, a single open space is built and connects both exterior spaces, generating a logical visual path from the entrance to the backyard.

用现在定义过去,保存时间留下的质感第10张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第11张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第12张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第13张图片

在一层,现有的高度经过了竖向划分,木质夹层让卧室空间更加宽敞,露台如同望哨一般俯瞰着天井和后院。

On first floor, the existing height is used to divide the spaces vertically. A wooden mezzanine is created to increase the surface of the bedrooms. And, as a lookout post, a terrace overlooking our own patio and the void formed by the rest of the backyards of the block is rebuilt.

用现在定义过去,保存时间留下的质感第14张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第15张图片

在这个项目中,客户和建筑师经过了多次的交流,建筑师决定采用粘土和木材修补有缺陷的部分。那些需要集中生产和放置的材料需要维护,建筑师认为这些材料能够给老建筑带来温和又真诚的感受。

粘土用于墙体、露台、屋面之中,步行通道向外延伸,窗户、家具、百叶窗、楼梯和阁楼则应用了木材。

The communion among clients and architect allows choosing the imperfection and apparent fragility of clay and wood. At a time when imperfect materials are questioned, those that require concentration in its production and placement, that will require maintenance; it is decided to select them as a modest but sincere response with the place, with the house itself.
The clay for the walls, for the deck slabs and roof tiles. And for the pavements, which extend outside impassive to borders. Wood for windows, furniture and blinds. And for the staircase and mezzanines.

用现在定义过去,保存时间留下的质感第16张图片

在上述的前提下,建筑师开始更加关注于住宅与现有空间的联系,保留建筑的肌理与记忆,强调了建筑与地中海气候之间的密切关联。

建筑师希望将建筑改造得更加美好,而最终的成果也超过了预期,在很长一段时间里,周边的建筑与使用者也能够拥有类似的价值感受。

With all this, the intervention is able to concentrate the forces in the manipulation of the house and the existing, allying itself with its memory and its way of being, with its textures and its relationship with the Mediterranean light that haunts and wraps it.
And this manipulation tries to transform the house into an improved version of itself, taken further than expected, so that it lasts another long time, hoping that the rest of the neighborhood will also do it with those same values that define it.

用现在定义过去,保存时间留下的质感第17张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第18张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第19张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第20张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第21张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第22张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第23张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第24张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第25张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第26张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第27张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第28张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第29张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第30张图片

用现在定义过去,保存时间留下的质感第31张图片

建筑设计:Paco Oria Estudio
类型:翻新
地点:西班牙 瓦伦西亚
面积:165 . 0平方米
项目时间:2019年
主创建筑师:Paco Oria
客户:Carol, Romain
合作方: Tania Magro Huertas, Amaya Martínez Marcos

Architects: Paco Oria Estudio
Area: 165.0 m2
Year: 2019
Photographs: Jose Luis Iniesta
Manufacturers: DAIKIN, Thermochip, Vicente Camp SL, Pando, Caviti
Lead Architects: Paco Oria
Clients: Carol, Romain
Collaborators: Tania Magro Huertas, Amaya Martínez Marcos

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@jxcdgj.com         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:jxcdgj.com

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10993 articles)


居住建筑 (3340 articles)


住宅 (2766 articles)


西班牙 (665 articles)


瓦伦西亚 (11 articles)


2019 (490 articles)


粘土 (12 articles)


木材 (2777 articles)



网易彩票注册送彩金 微信算账机器人 2019年无需申请送彩金 足彩送彩金 彩票大赢家 送彩金的棋牌app糖果派对 太阳城送彩金 百家乐送彩金最新资讯 电子娱乐送彩金论坛 宾利公众号北京赛车