网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第1张图片

博世汽车转向装置客户中心
Bosch Automotive Steering Customer Center / wulf architekten

由专筑网小R编译

来自建筑事务所的描述:博世汽车转向装置总部位于Baden-Württemberg、Schwäbisch Gmünd北部山谷一侧,周围有着树木茂密的山林,还有潺潺的溪流。该项目较为综合,建筑师需要对项目场地进行空间重构,包括两条现有河流的重新应用以及开放空间的重新设计。就建筑而言,整个项目又分为三个部分,其中有全新的客户中心、接待楼、800车位的车库。接待楼和客户中心有着弧形立面,在空间上有着很高的性价比,在视觉上也有着令人愉悦的感受。

Text description provided by the architects. Bosch Automotive Steering in Schwäbisch Gmünd The headquarters of Bosch Automotive Steering is located in scenic surroundings at the end of a valley north of Schwäbisch Gmünd in Baden-Württemberg. Wooded hills surround the factory site, which is crossed by two streams. The comprehensive project comprises the spatial and structural reorganization of a portion of the company premises, including the renaturation of the two existing streambeds and redesign of the open spaces. Architecturally, the reorganization is divided into the construction of three key components: a new customer center, a new reception building, and a parking garage with a capacity for more than 800 cars. The slightly convex curved facades of the reception building and the customer center not only achieve high-cost effectiveness in terms of enclosed volume and surface area but also create space in a visually pleasing and efficient manner.

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第2张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第3张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第4张图片

客户中心的地面层设有大厅、餐厅、会议室、活动区,这里是个共享区域,构成全新办公场所的中央部分。在此基础上,建筑南侧分为5层,北侧分为7层,清晰地表达了建筑体量,同时也呼应地形形成阶梯形状。客户中心的南侧有着屋顶露台,人们会在这里聚会与会议。建筑的凸面形态有着高效的办公空间布局,交通区域和卫生区域都位于中央,让开放式办公场所能够更加自由地排布。

The ground floor of the customer center – with lobby, cafeteria, and a conference and events area – is designed as a shared base that constitutes the center of the new office building. Above the base, the building divides into a five-story section at the south and a seven-story section at the north. This articulates the building mass, as architecturally desired, while also establishing stepped heights that follow the topographic environment. The southern part of the customer center has a rooftop terrace where people can gather, linger, or even hold meetings. The building’s convex shape affords efficient office layouts: the cores for circulation and sanitary facilities have been consolidated in the center, allowing for the optimal arrangement of the individual and open-plan offices and the conference areas.

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第5张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第6张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第7张图片

地面层的立面与周围室外空间通过玻璃连接在一起,让室内通风明亮,玻璃的主要立面装饰有穿孔可旋转垂直板条,过滤部分的太阳光线。建筑的标识系统由büro uebele设计,应用了博世汽车曾经标识系统的形状与色彩。

The facade at the ground level is designed as a glazed, transparent connection to the surrounding outdoor space, giving the spaces inside a bright and airy character. The glass facades are designed with perforated, rotatable vertical slats in front, which filter the surrounding space and make it possible to vary the amount and quality of light that enters inside. The wayfinding system (designed by büro uebele) inside and outside the buildings adopts the basic square shape and colors of Bosch’s previous signage.

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第8张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第9张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第10张图片

两层高的接待楼有着有机的形态,呼应了北侧的建筑。全新建筑的楼层包含有研讨室和会议室。项目的目的是构成高品质的现代化室内外空间,让场所充满活力。

With its organic shape, the two-story reception building echoes the architectural expression of the adjacent customer center to the north. Both floors of the new building contain seminar and conference rooms for both internal and external use. The aim of the project was to create a high-quality and modern work environment, both indoors and outdoors, that vitalizes the site as a whole.

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第11张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第12张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第13张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第14张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第15张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第16张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第17张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第18张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第19张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第20张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第21张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第22张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第23张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第24张图片

透明玻璃与白色板条,让建筑呼吸第25张图片

建筑设计:wulf architekten
地点:德国
类型:机构建筑
面积:32422.0 m2
时间:2019年
摄影:Brigida González für wulf architekten
竞赛团队:Alexander Vohl, Daniela Scholz, Camilo Hernandez
设计团队:Alexander Vohl, Ingmar Menzer, Daniela Scholz (PL), Julian Baun, Manuel Cabezas, Marcus Ehrhardt, Seda Ersal, Fabian Geiger, Bartek Grzanka, Patrick Müller, Philipp Wagner
客户:Robert Bosch Automotive Steering GmbH, Schwäbisch Gmünd
施工管理:Alber & Schulze Baumanagement GmbH, Stuttgart
景观设计:Jetter Landschaftsarchitekten, Stuttgart
标识系统:Büro uebele visuelle kommunikation, Stuttgart

INSTITUTIONAL BUILDINGS
SCHWÄBISCH GMüND, GERMANY
Architects: wulf architekten
Area: 32422.0 m2
Year: 2019
Photographs: Brigida González für wulf architekten
Competition Team : Alexander Vohl, Daniela Scholz, Camilo Hernandez
Planning Team: Alexander Vohl, Ingmar Menzer, Daniela Scholz (PL), Julian Baun, Manuel Cabezas, Marcus Ehrhardt, Seda Ersal, Fabian Geiger, Bartek Grzanka, Patrick Müller, Philipp Wagner
Client: Robert Bosch Automotive Steering GmbH, Schwäbisch Gmünd
Construction Management : Alber & Schulze Baumanagement GmbH, Stuttgart
Landscape Architect: Jetter Landschaftsarchitekten, Stuttgart
Wayfinding System: Büro uebele visuelle kommunikation, Stuttgart

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@jxcdgj.com         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:jxcdgj.com

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (11155 articles)


机构建筑 (2 articles)


德国 (369 articles)


2019 (544 articles)


wulf architekten (3 articles)


玻璃 (1901 articles)


白色建筑 (23 articles)



白菜送彩金38网站大全 送彩金的网址怎么找 网上送彩金的网站 hg平台送彩金 澳客彩票 娱乐平台充值送彩金 彩票大赢家 澳客彩票 送彩金的真人娱乐 彩金宏辉送彩金